Polyuretaanieristys laadukkaasti

Polyuretaani on monipuolinen eristevaihtoehto. Se asennetaan korkeaa painetta ja lämpötilaa hyödyntäen ruiskuttamalla eristystä vaativaan kohtaan. Kaksikomponenttisen rakenteensa ja asennustavan ansiosta polyuretaani saa kovettuessaan aikaan eristekerroksen, joka on saumaton, hylkii vettä, sekä ilma- ja höyrytiivis. Eristettä voidaan 24 tunnin kovettumisjakson jälkeen työstää monipuolisesti esimerkiksi maalaamalla.

Energiankulutuksen pieneneminen onnistuneen eristysurakan jälkeen tuo nopeasti säästöjä. Polyuretaanieristys hyödyntää ns. suljetun solun mallia, joka poistaa ilmarakojen ja höyrysulkujen vaatimukset. Kondensiovettä ei synny, koska lämmin ja kylmä eivät koskaan pääse kohtaamaan ja kondensoitumaan. Tämän ansiosta polyuretaanieristys ei edistä homeen muodostumista.

Polyuretaanieristys sopii mainiosti myös ryömintätilaan ja alapohjaan. Sen avulla hoituvat yhdellä kertaa sekä lisäeristystarpeet, että läpivientien tiivistykset.

Polyuretaani soveltuu valtaosaan ryömintätilan pohjamateriaaleista, ja autammekin mielellämme sopivimman tuotetyypin valinnassa. 

Eristäisikö seinän sisä- vai ulkopuolelta?

Jos seinien kunnostus ja avaaminen, tai koko julkisivun uusiminen on ajankohtaista, kannattaa tilanne hyödyntää myös lisäeristyksen asentamisella. Saumaton polyuretaanieristys voidaan asentaa joko seinän sisä- tai ulkopinnalle, juuri niin kuin haluat.

Polyuretaanieristys on loistava vaihtoehto myös 70- ja 80-luvun taloihin, joissa seinien paksuutta on voitu rajoittaa. Polyuretaani ei vaadi seinien paksuntamista ja siitä aiheutuvaa neliöiden hupenemista, vaan mukautuu kohteeseen. Lisäeristyksen avulla asumismukavuus kohenee ja energiankulutuksen väheneminen tuo säästöä pitkäksi aikaa.

Vintistä asuintilaksi

Eristyksen avulla kylmä vinttivarasto muuttuu näppärästi lämpimäksi tilaksi, jota voi hyödyntää myös asuintilojen jatkeena tai laajennuksena. Polyuretaanieristys ei vaadi kattotuolien koolaamista tai muita lisätilaa tuovia toimenpiteitä, vaan tarvittava eristysteho saadaan aikaan ohuemmallakin kerroksella perinteisempiin vaihtoehtoihin verrattaessa. 

Vähennä katon kautta kulkevaa lämpöhävikkiä

Lämmin ilma kohoaa aika ylöspäin, aina taivaalle saakka jos rakennuksen katon eristys ei ole kunnossa. Asianmukainen eristys estää turhan lämmönkarkailun ja pitää talon lämpimänä myös kylmimpinä vuodenaikoina. Polyuretaanieristys saadaan asennettuna hankaliinkin paikkoihin, ja saumattoman rakenteensa ansiosta se pitää lämmön tehokkaasti siellä missä pitääkin.

Polyuretaanieristys on suosittu vaihtoehto, koska se on saumattomuutensa ohella höyrytiivis, ja kestää oikein asennettuna vuosikymmeniä. Polyuretaanilla voidaan lisäeristää kaupunkitalojen kattohuoneistot, maalaistalot ja kaikenlaiset rakennukset siltä väliltä.

Saumattoman sujuva polyuretaanieristys

Polyuretaani asennetaan ruiskuttamalla. Vapaalla levitystavalla seos saadaan asennettua juuri halutun paksuiseksi asiakkaan toiveen ja kohteen asettamien vaatimusten mukaan.
Polyuretaania voidaan käyttää useiden eri materiaalien yhteydessä, sen avulla eristyvät sujuvasti niin pelti-, puu-, kuin betonirakenteisetkin kohteet. Polyuretaanieristys toimii mainiosti myös esimerkiksi konttien lisäeristämisessä. Merikontti muuttuu kätevästi polyuretaanieristyksellä monikäyttöisemmäksi tilaksi, kun halutaan muokata kontti muunlaiseen käyttöön. Tällaisia voivat olla muun muassa toimistokontti sekä varastokontti.

Hyödynnä rakennuskanta kokonaisvaltaisesti

Maatilojen ja teollisuuden tonteilla on usein myös vanhoja rakennuksia, joita ei puutteellisen erityksen takia voida hyödyntää koko potentiaaliltaan. Polyuretaanieristys pitää peltihallit, maneesit ja talousrakennukset lämpimänä, ja ehkäisee kosteuden kondensoitumista rakenteisiin.

Tyypillisessä tapauksessa eristämme sekä seinät, että katon samalla kertaa. Näin saadaan varmistettua, että rakennuksen kaikki kulmat saadaan eristettyä saumattomasti, lämmön karkaamista aiheuttavia rakoja välttäen.