Lisäeristykset

Lisäeristäminen on usein järkevää, jos nykyinen eristevahvuus yläpohjassa on selvästi alle 400mm. Suositeltavin eristevahvuus on nykyään +500mm. Vanhoissa taloissa on käytetty erilaisia materiaaleja ja vahvuuksia yläpohjassa. Esimerkiksi sahanpurun eristyskyky on vain noin puolet verrattuna puhallusvillaan. 70-ja 80-luvulla käytettiin yleisesti vain jopa 150mm vahvuista eristystä ja vielä 2000-luvullakin 300mm oli yleisin eristevahvuus yläpohjassa. Useissa yläpohjissa on lisäksi liikuttu ja eristykset ovat saattaneen muutenkin painua kosteuden ja tärinän johdosta.

Lisäeristyskohteissa käymme yleensä paikan päällä ennen tarjouksen antamista. Tämä on molemmille osapuolille järkevää, koska olosuhteet vaihtelevat kohteissa suuresti. Edustajamme tutkii vanhan eristyksen ja tekee ehdotuksen/tarjouksen eristyksen päivittämisestä. Usein pelkkä puhallusvillan lisääminen riittää, mutta joissakin tapauksissa tarvitaan tuulenohjaimet, kulkusillat ja joskus vanhaa eristettä (esim. sahanpurua) täytyy poistaa, jotta uutta puhallusvillaa saadaan tilalle tarpeellinen määrä, tai vanha eriste on kelvotonta. Edustajamme näkee asian parhaiten paikan päällä ja pystymme tämän jälkeen antamaan tarjouksen koko urakasta. 

Hintaesimerkkejä

Esimerkki 1. Lisäeristykset puhallusvillalla

120 m2 omakotitalon lisäeristys puhallusvillalla 200 mm vanhan eristeen päälle, hinta n. 1.100 Eur. Sis. alv 24%.

240 m2 omakotitalon lisäeristys puhallusvillalla 200 mm vanhan eristeen päälle, hinta n. 1.700 Eur. Sis. alv 24%.

Esimerkki 2. Sahanpurujen imurointi + uuden puhallusvillan asennus

100 m2 omakotitalo purujen imurointi 300 mm ja uuden puhallusvillan asennus 500 mm hinta yhteensä n. 3.400 eur. Sis. alv 24%.

200 m2 omakotitalo purujen imurointi 300 mm ja uuden puhallusvillan asennus 500 mm hinta yhteensä n. 6.000 eur. Sis. alv 24%.

Hinnat sisältävät kaikki kulut ja työn osuudesta on mahdollisuus saada kotitalousvähennys.

Esimerkkikohde on normaali harjakattoinen omakotititalo, jonka ullakolla on vähintään 700 mm vapaa työskentelytila. Kohde sijaitsee Lounais-Suomessa.

Työn osuudesta on mahdollista saada kotitalousvähennys!