Hunton puhallusvilla

Hunton -puukuitueristettä voidaan käyttää monipuolisesti sekä kattorakenteiden, seinien että lattioiden eristeenä. Norjalainen puukuitueriste on ympäristöystävällinen ja vaivaton asentaa.
Eristemateriaali valmistetaan puukuidusta, minkä ansiosta se on eristeenä erityisen hengittävä sekä ympäristöystävällinen.

Norjalainen Hunton -puukuitueriste valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta ja on täysin kierrätettävissä. Se sopii yhtä lailla kattorakenteiden, seinien kuin lattioidenkin eristämiseen.

Tuotteessa käytettävä materiaali on puuainesta, joka ei sovellu muiden puutuotteiden kuten lankkujen valmistukseen. Ratkaisun avulla mahdollistetaan mahdollisimman pieni hiilijalanjälki ja ympäristökuormitus. Jotta eriste olisi myös paloturvallista, siihen on lisätty luontaista palonestoainetta, joka sisältää nitrogeenia ja fosforia (ammoniumfosfaattia.) Palonestoaineen ansiosta eriste ei palotilanteessa levitä paloa eteenpäin vaan hiiltyy puun tapaan. 

Ympäristöä säästävä ja pitkäikäinen ratkaisu

Hunton -puukuitueriste ei painu monien muiden eristeratkaisujen tavoin ajastaan kasaan vaan säilyttää hyvin muotonsa, mikä tekee siitä pitkäikäisen eristeen. Puukuitueriste soveltuu kaiken tyyppisiin rakennuksiin ja sen asentaminen hoituu tehokkaasti ja nopeasti puhallusmenetelmällä. Pohjoisen kosteissa olosuhteissa puukuitueriste on elementissään, sillä sen kosteuden varastointi-, siirto- ja luovutuskyky on jopa kymmenen kertaa tavallista mineraalivillaa tehokkaampi.

Myös lämpöä puukuitueriste varastoi yli kaksi kertaa tehokkaammin kuin lasi- tai kivivilla. Asennukseen käytetään kiloissa mitattuna kolme kertaa enemmän materiaalia kuin tavallisesti vuorivillaa neliömetriä kohti, minkä vuoksi sisälämpötila pysyy tasaisen lämpimänä talvisin ja viileänä kesäisin.

Hunton -puhallusvilla vaikuttaa muiden luonnosta lähtöisin olevien valmistusmateriaalien tavoin positiivisesti myös sisäilman laatuun. Puukuitu ei allergisoi ja on materiaalina hengittävä. Sisäilman laadulla on suora vaikutus terveyteen, joten eristemateriaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Asumisviihtyvyyttä voidaan parantaa asentamalla puukuitu puhallusmenetelmällä: tiiviisti ja huolellisesti asennettu puukuitueriste vaimentaa tehokkaasti ääntä.

Huntonin rakenneratkaisut

Hunton tarjoaa valmiita rakenneratkaisuja helppoon ja nopeaan katto-, seinä- ja lattiarakenteiden eristämiseen. Puukuitueriste sopii monenlaisiin rakennuksiin ja vastaa erinomaisesti pohjoisen ilmaston vaatimuksiin. Huntonin tuotteiden korkealaatuisuudesta huolehditaan varmistamalla jatkuva tuote- ja tuotantovalvonta. Paloturvallisuus, mekaanisen kulutuksen kesto ja energiansäästö ovat kaikkien Huntonin tuotteiden perusvaatimuksia.

Hunton Katto -rakenneratkaisu tarjoaa markkinoiden tehokkaimman kosteudensitomiskyvyn. Ominaisuus on erityisen hyödyllinen meillä Suomessa, sillä etenkin pakkasella aluskatteen sisäpuolelle tiivistyvä kondenssivesi, huurre ja jää voivat altistaa rakenteita kosteusvaurioille. Katto -rakenneratkaisu muodostuu aluskatteesta, lämpöeristeestä ja puhallettavasta puukuitueristeestä.

Hunton Seinä -rakenneratkaisu koostuu täysin puukuitutuotteista: kuitukipsilevystä, lämpöeristeestä ja tuulensuojalevystä. Se parantaa seinän kosteudensiirtokykyä ja hydroskooppisia ominaisuuksia ja pienentää näin kosteusvaurioin riskiä. Lämpöeriste varastoi lämpöä jopa kaksi kertaa enemmän kuin mineraalivilla.

Hunton Lattia -rakenneratkaisussa voidaan käyttää lämpöeristeen lisäksi Hunton Silencio -levyjä ja kuitukipsilevyä korkealaatuisen ja tehokkaasti askel- ja ilmaääniä vaimentavan ratkaisun saavuttamiseksi. Lattia -rakenneratkaisuun voidaan lisäksi liittää vesikiertoinen lattialämmitys.